22 Ağustos 2016 Pazartesi

Vize Uğraşları 2

   Merhaba arkadaşlar. 

   Şu anda tüm belgeleri hazırladığınızı varsayıp devamında yapmanız gerekenlere geçeceğim. Bu arada bu belgeler dediğim kısım o kadar da zor değil gözünüz korkmasın. Bir günde bile halledebilirsiniz. Şimdi devamına gelelim. 
   
   İsveç Vizesine başvuru online olarak yapılıyor. Başvuru yapmanız gereken adres   http://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals.html . Bu sayfadan sırasıyla Study in Sweden - How to apply ve altta Begin application butonlarını tıklayarak başvuruya başlayabilirsiniz. Tabi bu erasmus öğrencileri için. İsveçte çalışmak istiyorsanız Working in Sweden'a tıklamalısınız örneğin.

     Bu butonlara sırasıyla tıkladıktan sonra sizden üyelik isteyecekler. Üye olacaksınız sonra onlar size mail ile kullanıcı adınızı ve şifrenizi gönderecek. Aynı mailde giriş yapmak için gerekli link de olacak. Böylece önünüze başvuru formu gelecek. Bu formun ilk safaları kişisel bilgiler, ilk defa mı gidiyorsun, tek mi gidiyorsun vs vs. Asıl önemli kısım erasmus öğrencisiyseniz scholarship'i eu seçmeniz gerekiyor yoksa başvuru ücreti ödemek zorundasınız. Bir yerde gideceğiniz okulun bilgilerini istiyor. O kısımları da dolduracaksınız.




     Bir yerde de başvuru ücreti ödediniz mi diyecek. Oraya hayır deyip nedenini sorduğunda exchange student seçmelisiniz. Daha sonra bir sayfada hesabınızdaki parayı, bursunuzu ve seyahat sağlık sigortanızın süresini istiyor. Orayı da uygun doldurmalısınız. Banka miktarını doldurmak biraz karışık olabilir o yüzden benimkinin resmini koyuyorum. Bununla birlikte konsolosluk olarak en başta iki seçenek sunuyor Ankara mı İstanbul mu diye? Size en yakın olanı seçin. Çünkü ilerleyen dönemde iki kere konsolosluğa gitmeniz gerekecek. Ayrıca eklediğim belgelerin de ismi aşağıdaki gibidir. Sonraki yazım Vize Uğraşları 3 de devamından bahsedeceğim. Görüşmek üzere.


                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder